14 Ağustos 2011 Pazar

ŞÜPHE !

ŞÜPHE !
Bu işte şike var!
     Son günlerde hepimizin baktıkça içi acıyor Somali'ye. Son üç ayda altı yaş otuz bin çocuk açlıktan ölmüş. İnsanın kanı donuyor, küçücük bedenler sıcağın altında açlıktan kıvranıyor, sinekler minik bedenlerine üşüşüyor. Aklıma birazcık sertleşince bayatladı diye attığımız ekmekler geliyor. Ve ne kadar çok israf yaptığımız... Düşünmeden  edemiyor insan. O zaman meydanlarda hep bir ağızdan haykırdığımız şarkı gibi bağırmak geliyor 'BİŞEY YAPMALI'.
     
     Deniz Feneri tarzı pek çok islami dernek ve kuruluşun TV ekranlarında özellikle de TRT'de hesap numaraları dönüp duruyor. Belki hepsi iyi niyetle gelen  yardımları bölgeye  ulaştırıyordur. Ama dini ve insani duygularını kullanarak bu milleti o kadar çok dolandırdılar ve kullandılar ki artık içimizdeki şüpheyi atamıyoruz. Zamanında da bu tarz yardımlar için toplanan paralar birilerinin cebine indi. Şimdi bakıyorum da Deniz Feneri artık yardımlarda falan görünmüyor ama onun yerine mantar gibi dernekler, kurum ve kuruluşlar çoğalmış durumda. Şüphelenmemek elde mi ?
     
     Ve üstelik bu kurum ve kuruluşların hesap numaraları sadece yardımlar için değil fitre için de verilmeye başlandı. Verilen SMS numaraları da cabası. Hadi yardımlar için bir dolandırıcılık olduğu kanıtlanmadan bir şey diyemeyiz sadece şüphe olarak kalır içimizde. Ama fitre için bağışları anlamak mümkün değil. Bu madem dini bir görev; hepimizin  etrafında fakir yurttaşlar var. Herkes kendi çevresinde vermeli fitresini ki yapılan bu yardım eşit bir şekilde dağılmış olsun. Benim komşumun dumuru kötü,  benim durumum  iyi ise o komşu benden fitre bekler bunu umut eder. Ben sizin verdiğiniz hesap numarasına fitremi göndereceğim ya benim komşum ne olacak, sizlerin yakınındaki insanlar ne olacak ? Yeni Deniz Fenerleri türüyor bence başka bir şey değil bu. İnsanlarımızın gönderdiği yardımlarla yine TV kanallarında acıtasyonlu fon müziği eşliğinde fakir olan insanlarımız deşifre edilecek, onurları kırılacak, onlarda kahraman olacaklar...
Ve TRT artık yeni Kanal 7'miz olarak yayın hayatına devam edecek...

İDRİS GÖK

0 yorum: