5 Mart 2013 Salı

İsrail basınından Erdoğan isyanı


Jerusalem Post, Erdoğan’ın “Siyonizm”e ilişkin sözlerinin dünyanın önde gelen liderlerince büyük ölçüde yanıtsız bırakıldığını savunurken BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ve ABD Dışişleri Bakanı Kerry’yi eleştirdi.

Jerusalem Post, Başbakan Erdoğan’ın “Siyonizm”e ilişkin sözlerinin dünyanın önde gelen liderlerince büyük ölçüde yanıtsız bırakıldığını savunurken özellikle BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ve ABD Dışişleri Bakanı Kerry’yi eleştirdi.
İsrail’de, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın siyonizmi “insanlık suçu” olarak nitelediği sözlerine uluslararası toplumdan yeterli tepki gelmediği düşünülüyor.
Jerusalem Post gazetesi, başyazısında “insafsız” dediği sözlere dünya liderlerince “büyük ölçüde meydan okunmadı” diye yakınırken, özellikle BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’yi hedef aldı. Jerusalem Post, başyazısında “Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Siyonizmi ‘insanlığa karşı suçlar’a benzeten insafsız açıklamaları, önde gelen küresel liderlerce büyük ölçüde yanıtsız bırakıldı” iddiasında bulundu.
“BAN Kİ MOON NE KINADI NE SALONDAN ÇIKTI”
BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un, Erdoğan’ın “Siyonizm” ile ilgili sözlerini sarf ettiği Viyana’daki “Medeniyetler İttifakı” Forumu’nda bulunduğuna dikkat çeken JPost, Ban Ki-Moon için “Erdoğan’ı kınamaktan kaçındığı gibi salondan çıkmadı.
Ertesi gün, Genel Sekreter, bir sözcünün aracılığıyla Erdoğan’ın açıklamasının, ‘incitici ve ayırıcı’ olduğunu söyledi” diye yazdı. İsrailli gazete, Kerry’ye ilişkin olarak da “Ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Erdoğan’a yönelik eleştirisinde tek söyleyebildiği de ‘Bununla mutabık olmadığımız gibi münasebetsiz de buluyoruz’ oldu” eleştirisinde bulunduğu başyazısında Ban Ki Moon ve Kerry gibi dünya liderlerinin ciddi bir biçimde Erdoğan’a karşı tavır almamasını “liberal solun entelektüel iflasına ve güvenilmez ahlaki pusulası”na bağladı.
sozcu.com.tr

0 yorum: